Espanja

Espanja on säilyttänyt suosionsa matkakohteena vuodesta toiseen. Sinne matkustetaan kaikkialta Euroopasta. Suomalaisille Espanja on ollut aina ykköskohde. Espanjan suosion salaisuus on siinä, että sillä on tarjota suuri joukko erilaisia matkakohteita.

Sinne voi matkustaa kaupunkilomalle. Siihen tarjoavat erinomaiset puitteet sellaiset kaupungit kuten pääkaupunki Madrid, Sevilla ja Barcelona. Muita suosittuja kaupunkeja ovat Valencia ja Baskimaalla Bilbao.

Kesällä voi etsiä edullisen kesälomakohteen vaikka Välimeren kohteista. Sellaisia ovat kaikkien tuntemat Mallorca, Ibiza ja hiukan vähäisempi Minorca (Menorca). Kaksi ensimmäistä ovat saaneet ikonimaisen maineen lomakohteina. Tosin joidenkin mielestä ovat vähän liian "tavallisia"

Välimeren kohteiden lisäksi manner Espanjan eteläosasta löytyy Aurinkorannikoksi ristitty alue, Costa Del Sol. Sinne moni on myös muuttanut asumaan tai viettämään leppoisia eläkepäiviä. Tämän Andalusiaan kuuluvan alueen pääkaupunki on Malaga. Muita tunnettuja kohteita siellä ovat Fuengirola, Torremolinos ja Marbela.

Jotta talvimatkaajalle olisi jotain, niin Espanjalla vielä yksi kortti hihassa, nimittäin Kanarian Saaret. Siellä on seitsemän lomasaarta: Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro ja La Gomera. Näistä neljä ensimmäistä ovat suuria lomakohteita Teneriffan ja Gran Canarian ollessa kaikkein suurimpia. Kolme viimeisintä ovat hyvin rauhallisia pieniä saaria. Niihin voi mennä rentoutumaan ja liikkumaan luonnossa.

Kanarian saaret on suosituimmillaan talvilomien aikaan. Talvilomakohteista se on kaikkein lähimpänä. Kanarialle voi matkustaa myös kesällä, mutta sinne ei Suomesta juuri silloin tehdä paljon matkoja. Espanjan välimeren kohteet kuten aiemmin mainittu Aurinkorannikko ja läntisen Välimeren saaret ovat lähempänä.

Talvella voi Kanarian saarten sijasta myös suunnistaa Espanjan kaupunkikohteisiin. Sää on mukavan viileä ja raikas ja kaupungilla jaksaa kävellä kun ei ole tukahduttavan kuuma.
Comments